Den befruktade staden i novellsamlingen Övergivna platser

Idag startade Kickstarterkampanjen för novellantologin Övergivna platser! Det är en samling noveller i serien Svarta sagor som släpps av förlaget Swedish zombie. I antologin finns min novell Den befruktade staden. Om du vill stötta kampanjen, kan du göra det här.

Om novellen Den befruktade staden

Det enda spår som finns kvar efter Gunn är ett kortfattat avskedsbrev till hennes familj, poststämplat i Panamint City 1875. Hennes plötsliga och ensamma emigration till Amerika är släktens stora mysterium. Många år senare beger sig hennes släkting, som av någon oförklarlig anledning känner en dragning till Gunn, från Sverige till Panamint City för att ta reda på vad som egentligen hänt där. Det som möter honom är en övergiven stad i den amerikanska öknen, men platsen verkar inte helt död. Hans närvaro tycks väcka och ge liv åt sedan länge begravda minnen och livsöden som vilar i marken under den övergivna bebyggelsen, och det verkar som att han är långt ifrån välkommen i staden.

Om Joni Huttunen

Djupdykningar in i, och bortom, människans inre är inte sällan förknippat med skräckfyllda och mystiska erfarenheter. Utforskandet av det mänskliga sinnets myllrande mörker är en återkommande tematik i Joni Huttunens berättande, och ofta nås mörkrets kärna i berättelserna genom isolering och extrema fysiska påfrestningar, där ensamhet och prövningarna blir en metod för förvandling och metamorfos. Både Barrfiolernas rike (2016) och Elddjur (2019) handlar om personer som på olika sätt pressar sig bortom det yttersta och således lyckas spränga sina inre gränser, en process genom vilken de förskansar sig en ny blick på tillvaron, med vilken det är möjligt att se bortom den nyktra verklighetens utkanter – novellen ”Den befruktade staden” är inget undantag.

I novellsamlingen återfinns noveller av flera intressanta författare.